Το στοίχημα ως επένδυση για σταθερό κέρδος

Το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και οι παίκτες του χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Κάποιοι παίζουν εντελώς «ψυχαγωγικά», ενώ άλλοι το υιοθετούν ως επένδυση και πολλές φορές ως βασική τους πηγή εισοδήματος. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τους… επενδυτές του στοιχήματος.

Ξεκινώντας, πρέπει να πούμε ότι αν κάποιος θέλει να παίξει στοίχημα λίγο πιο σοβαρά, αναμένοντας ίσως περισσότερο σταθερά κέρδη, θα πρέπει να υιοθετήσει κάποιες συμπεριφορές που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο του.

Γενικώς οι παίκτες του στοιχήματος, αλλά ειδικώς αυτοί που το παίρνουν λίγο περισσότερο στα σοβαρά και επενδύουν χρόνο και χρήματα σε αυτό και δεν παίζουν απλώς για το διασκεδαστικό του πράγματος, πρέπει να κάνουν κάποια βασικά πράγματα. Πρέπει να μελετούν, να αξιολογούν και να υιοθετούν ορθές στρατηγικές και να πειθαρχούν.

Η μελέτη του παιχνιδιού και των στρατηγικών θα δώσει τη δυνατότητα στον παίκτη να επιλέξει μία που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να του αποφέρει κέρδος μακροχρόνια, ενώ ταυτόχρονα δε θα εμπεριέχει τόσο μεγάλο ρίσκο. Ταυτόχρονα, αν υιοθετήσει κάποια στρατηγική, θα πρέπει να πειθαρχήσει σε αυτή τόσο ακολουθώντας τη κατά γράμμα ή σε ορισμένες περιπτώσεις σταματώντας τη σε ένα προκαθορισμένο σημείο ώστε να μειώσει τις απώλειες.

Ένας τρόπος, που οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να πάρουν πλεονέκτημα έναντι των στοιχηματικών εταιριών είναι να μελετήσουν το value betting. Να μάθουν να αξιολογούν τις πιθανότητες και να αναγνωρίζουν πότε οι εταιρείες κάνουν λάθη στον υπολογισμό των αποδόσεων, ώστε να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν και να είναι κερδισμένοι μακροχρόνια.

Το value betting φαίνεται να είναι ένας τρόπος επιλογής στοιχημάτων που δίνει στον παίκτη ένα είδος πλεονεκτήματος ένα του bookmaker, που συνήθως έχει το πλεονέκτημα με το μέρος του.

Όμως είτε επιλέγει κάποιος τα στοιχήματά του με το value betting είτε απλώς με τη διαίσθηση, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει πόσα χρήματα θα ποντάρει στο κάθε στοίχημα. Εδώ πρέπει να βρει μια αξιόπιστη και low risk στρατηγική που θα τον έχει συνεχώς στον έλεγχο των χρημάτων του.

Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να είναι τα flat stakes, δηλαδή το ποντάρισμα με το ίδιο ακριβώς ποσό σε κάθε στοίχημα. Η τακτική των flat stakes δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να ελέγχει τα χρήματά του και να τα τοποθετεί σε στοιχήματα, που νωρίτερα έχει επιλέξει σύμφωνα με τις αναλύσεις του.

Οι παίκτες που παίζουν στοίχημα ως επένδυση, θα πρέπει να ξεκινούν με ένα αρχικό κεφάλαιο, που ασφαλώς δε θα προέρχεται από χρήματα που προορίζονται για άλλους σκοπούς (ενοίκια, λογαριασμοί, δίδακτρα κτλ.).

Σύμφωνα με την τακτική του flat stakes κάθε στοίχημα μέσα στη χρονιά θα προέρχεται από ένα χαμηλό ποσοστό του αρχικού κεφαλαίου 1 ή 2 % και θαείναι πάντα σταθερό ανεξαρτήτου απόδοσης.

Με αυτό τον τρόπο, όσοι παίκτες είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι στηστρατηγική τους και σε συνδυασμό με τον υπολογισμό των value bets, μπορούν να έχουν σταθερά μακροχρόνια κέρδη.

Η συγκεκριμένη στρατηγική μπορεί να βοηθήσει πολύ τους παίκτες στο bankroll management και ειδικά μετά από ήττες να μην μπουν στη διαδικασία να ανακτήσουν το χαμένο τους ποντάρισμα αυξάνοντάς το στο επόμενο στοίχημα.

Όλα αυτά, με την προϋπόθεση να έχει κάποιος πειθαρχία, και αυτοί οι παίκτες, δηλαδή οι πειθαρχημένοι, είναι πιο πιθανό να την επιλέξουν για τη μακροχρόνια επένδυση του αρχικού τους κεφαλαίου.

Ναι, καμία στρατηγική στο στοίχημα δεν υπόσχεται σίγουρα κέρδη, αλλά είναι σίγουρο ότι αν υπάρχει μελέτη και πειθαρχία στην επιλογή στοιχημάτων και στρατηγικής και στη διαχείριση χρημάτων, τότε οι πιθανότητες για να πετύχει η επένδυση είναι περισσότερες σε σχέση με μια πιο άναρχη προσέγγιση στο στοίχημα.

Comments are closed.