Η Συνταγή του συστήματος

Η οικοδόμηση ενός μοντέλου ή συστήματος στο στοίχημα είναι μια δύσκολη δουλειά. Εγώ δεν θα σου πω ψέματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλές ώρες κούρασης και εισαγωγής δεδομένων σε λογιστικά φύλλα διαλογής και δημιουργίας βάσεων δεδομένων, εν συνεχεία έρχεται ο έλεγχος, ο επανέλεγχος και ο εκ νέου επανέλεγχος….

Όλα αυτά, χωρίς καμία υπόσχεση ότι τελικά θα γίνει το θαύμα!

Δεν πρέπει να υποτιμάει κάποιος το γεγονός ότι οι bookmakers πληρώνουν πολύ καλά μυαλά που εργάζονται γι ‘αυτούς μέρα νύχτα και έχουν αυτoύς τους ανθρώπους στη διάθεσή τους, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τα εκατομμύρια ανθρώπων προσπαθούν να τους νικήσουν και να διαλύσουν τις αυτοκρατορίες τους. Νομίζεις ότι θα εφεύρεις ένα σύστημα για να τους νικήσει σε ένα απόγευμα; Δεν πρόκειται να συμβεί. Χρειάζεται χρόνο και αφοσίωση, ένα κοφτερό μυαλό και επιμονή. Η αρχή όμως είναι το ήμισυ των πάντων και πίστεψέ με αξίζει μια προσπάθεια.

1. Από που να ξεκινήσει κανείς;

Θα ξεκινήσεις από αυτό το άρθρο, το οποίο δεν θα σου δώσει ένα έτοιμο σύστημα. Εξάλλου, έχουν γραφτεί δεκάδες άρθρα στη σελίδα αυτή με συστήματα για κάθε πορτοφόλι και χαρακτήρα παίχτη. Ήρθε, όμως, η ώρα να ξεκινήσεις μόνος σου τον σχεδιασμό του δικού σου συστήματος. Αυτό το άρθρο είναι μια συνταγή, από εδώ θα μάθεις τα υλικά για να πετύχει το μαγείρεμα.

2. Κατανόηση του τι προσπαθείς να κάνεις

Είναι αρκετά στοιχειώδες, αλλά θα εκπλαγείς από τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν το νόημα και δεν μπορούν κατανοήσουν τι είδους μοντέλο στοιχημάτων προσπαθούν να επιτύχουν.

Στην ουσία, προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα μοντέλο με πολύ βασικούς όρους για να δημιουργήσουμε ένα ανεξάρτητο σημείο αναφοράς από το οποίο μπορούμε να εξακριβώσουμε την πιθανότητα όλων των αποτελεσμάτων σε έναν συγκεκριμένο αγώνα ή πρωτάθλημα. Ιδανικά, το μοντέλο πρέπει να είναι σε θέση να προσδίδει αξία σε μια δεδομένη αγορά στοιχημάτων.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κερδίζεις βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα ακόμα κι όταν χάνεις. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα που χάνει μικρές προμήθειες από την γκανιότα, έχει υψηλές αποδόσεις και επιτυχία 56% στο ελάχιστο ποσοστό.

3. Μάθε την θεωρία των πιθανοτήτων

Οκ, καλή είναι και η διαίσθηση αλλά δεν αρκεί για να κερδίζεις κατά συρροή στο online stoixima. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο ή εξωπραγματικό αυτό που σου ζητάω, αλλά χωρίς αυτές τις γνώσεις θα είσαι ένας κοινός θνητός παίχτης του στοιχήματος. Η θεωρία των πιθανοτήτων θα σου δείξει πτυχές που δεν γνωρίζεις στην αποτελεσματικότητα των επιλογών σου.

4. Μάθε πώς να χειρίζεσαι ένα υπολογιστικό φύλλο

Αυτό το κεφάλαιο είναι πιο εύκολο από το προηγούμενο. Πρόκειται για το γνωστό excel που έχεις στον υπολογιστή σου. Ακόμα κι αν δεν το έχεις ανοίξει είμαι σίγουρος ότι το ανηψάκι σου ξέρει να εισάγει και συναρτήσεις. Μην τρομάζεις! Δεν πρόκειται για παράγωγους και ολοκληρώματα, αλλά για απλές προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς που πρέπει να έχεις σε τάξη και όχι να γίνονται στο πόδι….

5. Γνώρισε το άθλημα

Αν ξεκινάς το πρώτο σου μοντέλο στοιχημάτων ή σύστημα, θα σου προτείνω να ξεκινήσεις όχι μόνο με ένα άθλημα που γνωρίζεις καλά, αλλά με μόνο ένα πρωτάθλημα που το ξέρεις ακόμα καλύτερα. Και γνωρίζοντας καλά, εννοούμε όπως ένας καλός εμπειρογνώμονας. Αν δεν καταλαβαίνεις τις βασικές αρχές του αθλήματος ή δεν γνωρίζεις το πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αναλύσεις και κατά συνέπεια τις αξιολογήσεις που απαιτούνται.

Όταν εννοούμε βασικές αρχές ξεκινάμε από το πως παίζεται ένα άθλημα μέχρι τις κάρτες και τους τραυματισμούς των παιχτών της ομάδας που σε ενδιαφέρει. Είναι απλές πληροφορίες που βρίσκεις σε ειδησεογραφικά sites, αλλά οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία αγνοώντας παράλληλα τον νόμο των πιθανοτήτων. Πριν ξεκινήσεις να ποντάρεις σε ένα άθλημα μάθε ποιες ομάδες συμμετέχουν, ποιες από αυτές διακρίνονται, η φόρμα τους, η οικονομική κατάσταση και βεβαίως η παράδοση που επικρατεί.

6. Ρευστότητα

Είναι απαραβίαστος νόμος να ορίσεις τα χρήματα που διαθέτεις πριν από μια επένδυση. Δεν μπορείς να “στήσεις” ένα σύστημα αν δεν γνωρίζεις πόσα χρήματα θες να κερδίσεις σε ένα χ διάστημα με y ποσό. Το διαθέσιμο κεφάλαιο θα επηρεάσει τον ρυθμό πολλαπλασιασμού των χρημάτων σου και το ποσοστό του ρίσκου. Εμπειρικά σε συμβουλεύω να οπλιστείς με υπομονή. Ακόμα κι να διαθέτεις 1 ευρώ προσπάθησε να το κάνεις 1,10 ή 1,20. Δεν είναι μικρό το ποσοστό, κυμαίνεται αυξήση από 10%. Είναι μια φυσιολογική επένδυση αν το αναλύσεις από αυτή τη ματιά. Αν όμως σου πρότεινα το 100% θα σκεφτόσουν αμέσως μια “φούσκα” που θα σκάσει στο πορτοφόλι σου.

7. Δεδομένα, δεδομένα, δεδομένα

Όπως προαναφέρθηκα πιο πάνω υπάρχουν ιστοσελίδες που παρέχουν πολλά δεδομένα για διάφορα πρωταθλήματα. Πολλά από αυτά όμως είναι άχρηστα για εσένα. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν βαρύτητα για το δικό σου σύστημα. Μπορεί για εμένα να έχουν διαφορετικά δεδομένα βαρύτητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύουν για όλους τους παίχτες. Το μόνο δεδομένο που είναι σίγουρο ότι αφορά όλα τα συστήματα είναι η βαθμολογία των πρωταθλημάτων. Ίσως να σου φαίνεται υπερβολή αυτό που διαβάζεις τώρα, αν πιστεύεις ότι υπερβάλλω καλωσήρθες στον πολύπλοκο κόσμο του στοιχήματος.

Για παράδειγμα, υπάρχουν παίχτες που ποντάρουν ομάδες που δέχονται πολλά γκολ χωρίς να τους ενδιαφέρουν άλλες παράμετροι. Όταν θα εισάγεις δεδομένα στο αρχείο σου θα δεις σταδιακά ότι κάποια δεν επηρεάζουν τις πιθανότητές σου και τον τρόπο που ποντάρεις. Προσωπικά έχω δημιουργήσει δυο φύλλα και τα αντιμετωπίζω σαν δυο κατηγορίες. Στο ένα αρχείο εισάγω δεδομένα που έχουν υψηλή βαρύτητα για το σύστημα και στο δεύτερο χαμηλή.

Καλή λύση σε αυτό το θέμα για να μην χάνεις χρόνο είναι η συνδρομή κάποιου site με αξιόλογα και εξειδικευμένα στατιστικά και το καθημερινό κουπόνι στοιχήματος. Θα κερδίσεις χρόνο από την εισαγωγή δεδομένων και δεν θα έχεις την έγνοια μην ξεχαστείς και δεν αποθηκεύσεις στο κλείσιμο…

Τέλος, μην κάνεις το λάθος και ξεκινήσεις με πραγματικά χρήματα ένα σύστημα που δεν έχει δοκιμαστεί. Θα χάσεις και η απογοήτευση θα σε κρατήσει μακριά από το εγχείρημά σου ή ακόμα και να τα παρατήσεις οριστικά. Κάνε συλλογή δεδομένων και αφού τελειώσεις με αυτή τη φάση ξεκίνα να γράφεις και να σβήνεις τύπους σε συνάρτηση με τα δεδομένα σου. Θα έρθει η στιγμή που θα καταλήξεις στο καλύτερο σύστημα για τα δικά σου μέτρα και κριτήρια. Τότε θα ήταν μεγάλη μας χαρά να το μοιραστείς μαζί μας και να συνδράμουμε στη βελτίωσή του. Ο αγώνας για μεγαλύτερα κέρδη συνεχίζεται!

Comments are closed.