Αλκοολικός & καταθλιπτικός ο Θορπ

Ο Ίαν Θορπ αποκάλυψε πως έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, προσπαθώντας να ξεπεράσει την κατάθλιψη. Η αυτοβιογραφικά του σπουδαίου κολυμβητή που κυκλοφορεί ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές του 30χρονου πια Θορπ.
Ο πιο επιτυχημένος αθλητής της Αυστραλίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αποκάλυψε πως στο απόγειο της δόξας του, έπασχε από κατάθλιψη και στράφηκε στο αλκοόλ για να ελέγξει τη διάθεση του.
Σκέφτηκε αρκετές φορές να αφαιρέσει τη ζωή του, επιλέγοντας και σημεία στην πόλη του, το Σίδνεϊ όπου θα μπορούσε να αυτοκτονήσει!
Αναφερόμενος στον εθισμό του στο αλκοόλ είπε "ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρω να κοιμηθώ. Δεν συνέβαινε κάθε βράδυ, αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις την περίοδο 2002-04 όταν έκανα προετοιμασία για να υπερασπιστώ τους τίτλους μου στην Αθήνα. Κακοποιούσα τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Πάντοτε μόνος και ντρεπόμουν για τον εαυτό μου".
Ο Θορπ εγκατέλειψε ουσιαστικά την κολύμβηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν και κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο. Μόλις πρόσφατα είπε την αλήθεια στους γονείς του: Τα χρόνια εκείνα που ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο αναγνωρίσιμους αθλητές στον κόσμο, υπέφερε από κατάθλιψη.
"Γνωρίζω πως αυτή η ασθένεια μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για φτωχά αποτελέσματα. Κατάφερα να κάνω ορισμένους από τους καλύτερους χρόνους μου σε δύσκολα διαστήματα. Δεν ήταν η αντίδραση μου στην έντονη ζωή με τις δημόσιες εμφανίσεις και τους λόγους που ήμουν υποχρεωμένος να βγάλω, ούτε μπορώ να κατηγορήσω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ίσως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί η επιθυμία μου να μη συζητήσω την προσωπική ζωή μου. Είναι ένα πραγματικό σκοτεινό μέρος για να κρυφτείς".
Μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση το 2006 ο Θορπ μετακόμισε μόνιμα στο Λος Άντζελες, πήρε αρκετά κιλά και όταν αποφάσισε να επανέλθει στους αγώνες έχασε το περιττό βάρος. Φυσιολογικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο βρέθηκε στο Λονδίνο με την ιδιότητα του σχολιαστή στο BBC.
Έχει αποφασίσει να ξαναδοκιμάσει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Στο βιβλίο αναφέρεται τέλος και στη σεξουαλική ζωή του.
"Δεν είμαι ομοφυλόφιλος και όλες οι ερωτικές εμπειρίες μου ήταν με γυναίκες. Με ελκύουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και θέλω να αποκτήσω οικογένεια μια μέρα. Ξέρω πως είναι να μεγαλώνεις και να σου ορίζουν ποια είναι η σεξουαλικότητα σου και μετά να συνειδητοποιούν πως δεν είναι η πραγματικότητα. Με κατηγόρησαν πως είμαι γκέι προτού καταλάβω ποιος είμαι"
www.sport.gr

Comments are closed.